Cursul practic Morfologia limbii engleze este elaborat ca parte a curriculum-ului universitar din cadrul Departamentului  Limbi și Literaturi. Acesta  este destinat studenților din anul  întâi ca un curs fundamental de limbă pentru a  forma concepția filologică și anume morfologică a limbii egleze.

Studenții primului an vor fi familiarizați cu regulile gramaticale, formele, utilizările, excepțiile diverselor structuri morfologice. Beneficiarii cursului vor fi familiarizați cu diferențele dintre regulile gramaticale englezești și regulile din limba maternă (limba română).  Programul presupune că studențiii trebuie să discute, să rezolve și să analizeze în profunzime problemele gramaticale și excepțiile care nu au fost luate în considerare. Conțiutul cursului prevede ca studenții să inițieze un studiu aprofundat al gramaticii engleze. O atenție deosebită li de acordă acelor puncte care adesea reprezintă o problemă pentru cursanți: formarea structurilor gramaticale complexe, utilizarea diverselor timpuri, conjugarea verbelor regulate și neregulate,  negațiile și alte modele gramaticale care sunt excepții de la regulile generale.        

O distincție gramaticală clară se face între variantele engleze și americane ale formelor morfologice.

Acest curs este unul practic, ceea ce înseamnă că cantitatea de teorie este mai concisă, cu un accent deosebit pe efectuarea exercițiilor și antrenarea abilităților gramaticale.