Cursul „Paradigmele comunicării ştiinţifice în mediul educaţional” tinde să dezvolte abilităţi de comunicare fluentă, logică, corectă şi coerentă. Comunicarea (inclusiv cea științifică) reprezintă, indiferent de domeniul de aplicare, un imperativ al timpului modern şi al construirii de relaţii. Aşa cum subliniază Cosmin Drăghici, “gradul de stăpânire şi de folosire a limbii reprezintă o trăsătură definitorie a nivelului cultural şi ştiinţific al fiecărui popor. Pentru fiecare cetăţean - indiferent de vârstă şi de profesie - capacitatea de stăpânire şi de utilizare a mijloacelor verbale de comunicare desemnează o trăsătură definitorie a pregătirii cultural-ştiinţifice a personalităţii”.
Misiunea cursului de master „Paradigmele comunicării ştiinţifice în mediul educaţional” este de a contribui la specializarea absolvenţilor de învăţământ superior în domeniul pedagogiei, prin însuşirea unor cunoştinţe teoretice solide şi dezvoltarea abilităţilor practice şi de cercetare, care să le asigure accesul ca profesionişti pe piaţa muncii.
Cursul se derulează pe o perioadă de un semestru şi cuprinde activităţi de studiu direct și individual, organizat în jurul bibliografiei sugerate la sfârsitul fiecărei unităţi de învăţare. Cursului îi sunt rezervate 150 de ore: 40 de ore contact direct și respectiv – 110 de ore – studiu individual.
- Profesor: Liliana Grosu